TOP

Prijzen omlaag bij Abercrombie & Fitch

Het Amerikaanse retailconcern Abercrombie & Fitch gaat de verkoopprijzen in de Europese winkels omlaag brengen. Dat zegt directeur Mike Jeffries in een interview met het Duitse modevakblad Textil Wirtschaft.

Aanleiding voor de uitspraak van de directeur van Abercrombie & Fitch zijn de tegenvallende resultaten in sommige winkels. In 2011 werden er al 135 winkels in het thuisland gesloten en tot 2015 moeten er nóg 180 Amerikaanse filialen dicht. Maar ook in sommige Europese winkels (oa. Londen en Milaan) liepen de omzetten terug. En de winkel in het Japanse Fukuoka is zelfs het eerste buitenlandse filiaal dat dicht gaat. Volgens Mike Jeffries zijn de verkoopprijzen van Abercrombie & Fitch in het buitenland te hoog en moeten die verlaagd worden.

Amsterdam

Toch is het bedrijf wel tevreden met de buitenlandse winkels en wordt er verder geëxpandeerd. Dit jaar staan er 40 winkelopeningen gepland van Hollister en 6 van Abercrombie & Fitch. In Nederland gaat dit jaar de eerste winkel van Abercrombie & Fitch in Amsterdam open.

Omzetgroei 

Ondanks de winkelsluitingen in het thuisland steeg de omzet van het concern in het afgelopen boekjaar met 20% naar €3,16 miljard en werd er een nettowinst van €143,76 miljoen geboekt. De groei komt voornamelijk uit het buitenland. Abercrombie & Fitch heeft meer dan 1000 winkels met de formules Abercrombie & Fitch, Abercrombie, Hollister en Gilly Hicks.