TOP

Prada: stabiele omzet, minder winst

Prada behaalde over 2008 een gelijke omzet als het voorgaande jaar. Wel noteerde het luxeconcern een lager winstcijfer en een hogere schuldenpost.

Prada geeft aan dat in 2007 de hoogte omzet ooit werd behaald, deze was dan ook volgens het concern lastig te overtreffen. In 2008 werd een intensief investeringplan uitgevoerd. Dit was nodig om na de economische crisis met sterkere structuur in zowel de industrie als de handelsmarkt van start te kunnen gaan, meldt de bedrijfschef Patrizio Bertelli aan de Duitse vakpers TW Network.

De nettowinst van het luxeconcern bleef op 31 januari 2009 staan op 1,648 miljard euro. In dezelfde periode het jaar er voor was dit 1,66 miljard euro. Bij gelijke wisselkoersen zou dit een min van 0,2 procent zijn geweest. Maar met de daadwerkelijke valutakoers daalde het naar 0,7 procent. De grootste winst kwam het afgelopen jaar uit de verder uitgebouwde retail. Een groot gedeelte van de omzet, ongeveer 871,3 miljoen euro werd behaald door de monobrandwinkels. Dit was ruim 5,7 procent meer dan het jaar er voor. Met de wholesale werd een winst behaald van 4,7 procent naar 737,5 miljoen euro.

In totaal opende het luxeconcern 34 nieuwe winkels, waarvan 18 met het merk Prada, 9 met Miu Miu en 7 met Church’s.