TOP

Poll: “De link tussen collectie en seizoen is ver te zoeken”

De Bengels poll over het uitleveren van de eerste levering van de zomercollectie 2010 trok in totaal 84 kindermodeprofessionals. Voor de meeste stemmers mag de eerste levering best wat later in zijn winkel arriveren.

Met het nieuwe seizoen in aantocht ging de poll van de afgelopen twee weken over het tijdstip van uitleveren van de eerste zomercollectie van 2010. Daaruit blijkt dat slechts 6% van de stemmers tevreden is met de timing zoals hij nu is. Maar liefst de helft van de bezoekers van Bengels Online wil echter het nieuwe zomergoed best wat later ontvangen. De reden die zij hiervoor opgeven is dat ze de link tussen de collectie en het seizoen, of de weersomstandigheden, momenteel vaak ver te zoeken vinden. Bijna een kwart (25%) van de stemmers vindt dat de eerste zomerspullen best wat later mogen komen om een andere reden. Zij geven aan dat hun klanten nog echt geen zomertops in januari of winterjassen in juli willen kopen.

Eerder uitleveren
De modeprofessionals (waaronder natuurlijk winkeliers én leveranciers) die eerder geleverd willen krijgen vormen een minderheid, maar ze zijn er wel. 4% van hen wil best wat eerder de nieuwe collectie in huis hebben, omdat zijn klanten erom vragen. Ten slotte wil 1% omwille  van de concurrentie de collectie eerder in huis hebben.

Stem deze week over de vraag wat het ideale tijdstip van uitleveren is.