TOP

Politie laat verdachte WFC-aanslagen vrij

De Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat de politie de 24-jarige verdachte van de aanslagen heeft vrijgelaten. Volgens zijn advocaat is het onduidelijk waarom de jongeman gearresteerd is.

Er was volgens het Openbaar Ministerie geen reden om de 24-jarige man langer vast te houden. De man blijft wel verdachte in de zaak. De andere verdachte, een 39-jarige Amsterdammer, blijft wel in hechtenis.

 

In Het Parool vertelt Willem van Vliet, de advocaat van de verdachte: “Mijn cliënt zegt geen idee te hebben waarom hij in deze zaak is gearresteerd. Zijn ouders wonen in de buurt van het World Fashion Centre, maar dat is het enige dat hij kan bedenken. Hij zou de dag van zijn arrestatie met vakantie gaan, maar dat ging dus niet door.”

Op 18 oktober arresteerde de politie de twee mannen op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen op een tweetal kledingzaken in het WFC in mei en juni. De 39-jarige man werd in zijn woning opgepakt, waar de politie meerdere vuurwapens had aangetroffen. De andere verdachte was opgepakt op de Amstelboulevard, vlakbij de Rembrandttoren.