TOP

Pip Studio lanceert capsulecollectie met Just in Case


Het Nederlandse Pip Studio is vooral bekend door het bonte beddengoed, badtextiel en tassencollecties. Nu is er – samen met het Belgische modelabel Just in Case – vanaf eind augustus ook een capsulecollectie. Textilia sprak met Sucile Verhoeven, commercieel manager bij Pip Studio.

Waarom de keuze om samen te werken met Just in Case?

“Anke, oprichter en eigenaar van Pip Studio, is al jaren een grote fan van Just in Case en hun prachtige winkels. De gedeelde passie voor het vak en de liefde voor mooie, originele dessins en het gebruik van hoogwaardige (stof)kwaliteiten bracht Just in Case en Pip Studio bij elkaar. Het is de wederzijdse bewondering die uitmondde in deze samenwerking.”

Wat kun je vertellen over het eindresultaat?

“Pip Studio heeft al jarenlang succes en ervaring in home- en beachwear maar begaf zich tot op heden nog niet eerder in het fashion segment. Vanuit de dessins Pip Garden en Pip Forest groeide een gezamenlijke capsulecollectie die in totaal uit negen items bestaat: een rok, een broek, twee tops en vijf verschillende soorten jurkjes. Fans van Just in Case zullen een paar modellen herkennen, maar er zitten ook nieuwkomers in de collectie. In stijlen is er afwisseling tussen sobere snits en romantische accenten, alle items hebben een vrouwelijke en perfecte pasvorm. De items uit deze capsulecollectie kunnen makkelijk gecombineerd worden met de andere items uit de Just In Case herfst/wintercollectie 2019.”

Wat zijn de reacties van retailers op de collectie?

“De collectie is goed ingekocht en de reacties die Just in Case van hun retailers heeft ontvangen zijn in ieder geval zijn heel positief. Vanaf eind augustus is deze limited edition collectie verkrijgbaar op onze site  in Just In Case winkels en geselecteerde verkooppunten.”