TOP

Pharrell Williams opvolger Virgil Abloh bij Louis Vuitton, faillissement voor Sandwich Company en Amazingkids

Kindermoderetailer Amazingkids en modebedrijf Sandwich Company zijn bankroet verklaard. Verder is muzikant Pharrell Williams de opvolger van Virgil Abloh bij de mannencollecties van Louis Vuitton en heeft luxegoederenconcern Kering Group een goed 2022 achter de rug, ondanks de tegenvallende resultaten van Gucci. Meer lees je in het nieuwsoverzicht van 15 februari.

credit beeld Louis Vuitton menswear winter 2023-2024: L’Estrop

Amazingkids is failliet

Kindermodeketen Amazingkids uit Anna Paulowna is door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard. Dit meldt Faillissementsdossier. De financiële gevolgen van de pandemie, marges die onder druk staan en een teruglopende online omzet, zijn de belangrijkste redenen voor het bankroet zegt curator Bas Coelingh Bennink in een telefonische reactie aan Textilia. De website van het modebedrijf is tijdelijk uit de lucht en de fysieke winkels zijn gesloten. Amazingkids werd in 2004 door Carin en Wim Gerssen opgericht en is gestart als een online winkel die vanuit een garage kinderkleding verkocht. In 2005 werd de eerste winkel in het Noord-Hollandse Anna Paulowna geopend. 

Pharrell Williams volgt Virgil Abloh op bij Louis Vuitton

Muzikant en mode-ondernemer Pharrell Williams neemt de rol van wijlen Virgil Abloh over als creatief directeur mannenmode bij Louis Vuitton. Abloh overleed in 2021 aan de gevolgen van kanker. Het nieuws werd voor het eerst onthuld op 14 februari door de Franse krant Le Figaro voordat Pharrell en Louis Vuitton het zelf daadwerkelijk aankondigden. Pharrell Williams werkt in het verleden al samen met merken als Adidas, G-Star Raw, Uniqlo en Moncler. Ook richtte hij in 2005 het streetwearlabel Billionaire Boys Club en sneakermerk Ice Cream Footwear op. Williams’ eerste Louis Vuitton-collectie zal in juni 2023 op de Men’s Fashion Week in Parijs te zien zijn.

Faillissement Sandwich Company

Sandwich Company is failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant, meldt Faillissementsdossier. Sandwich Fashion Company is het moederbedrijf waaronder het vrouwenlabel Sandwich in 2020 een doorstart heeft gemaakt. Wat het bankroet van het modebedrijf betekent voor het vrouwenmodelabel Sandwich is op dit moment niet duidelijk. De curator van het faillissement, Marjolein Oonk – Pallandt van Lawwise Advocaten, heeft nog geen verslag gepubliceerd. Volgens het faillissementsdossier zijn er vijftien winkels bij het bankroet betrokken; de locaties Doetinchem, Roosendaal, Amstelveen, Breda, Tilburg, Amersfoort, Utrecht, Zwolle, Den Haag, Alkmaar, Lelystad, Groningen, Haarlem, Leiden en Rijswijk. 

Goed jaar voor Kering Group ondanks kwakkelend Gucci

Ondanks een matig vierde kwartaal steeg de omzet van het luxegoederenconcern Kering Group in 2022 met 15 procent naar meer dan 20 miljard euro. De nettowinst bedroeg 3,6 miljard euro, een stijging van 14 procent ten opzichte van 2021, zo staat te lezen in een verklaring van Kering. In het vierde kwartaal daalde de omzet met 7 procent. Een van de oorzaken was het tegenvallende resultaat van Gucci, het grootste merk van het concern. 

In de laatste drie maanden van 2022 daalde de omzet van Gucci met 14 procent vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. Het Italiaanse modehuis nam afgelopen november afscheid van ontwerper Alessandro Michele en kondigde in januari de benoeming aan van Sabato De Sarno, een relatief onbekende ontwerper bij rivaal Valentino, als nieuwe creatief directeur. De andere twee grote modehuizen van het concern, Bottega Veneta en Yves Saint Laurent, hebben een uitstekend jaar achter de rug met een omzetgroei van respectievelijk 16 procent en 31 procent.