TOP

Paul Schulten showt 25e couturecollectie

Paul Schulten presenteerde zondag 24 februari zijn 25e couturecollectie in het Okura Hotel in Amsterdam. Dit bracht hem ertoe om terug te blikken met het gevoel en adoratie voor de couture van toen, gekoppeld aan de huidige situatie.

De inspiratie voor de haute couture collectie voor zomer 2013 van Paul Schulten zijn de sferen in de steden die voor de mode belangrijk zijn: Parijs, Milaan, New York en Amsterdam. Met name de Van Cleef en Arpels-tentoonstelling en de Salvador Dali-tentoonstelling in Parijs hebben de ontwerper geïnspireerd.

Silhouetten zomer 2013

In de couturecollectie voor zomer 2013 van Paul Schulten worden strak getailleerde jasjes met rechte schouderlijn gedragen op rechte rokken, offshoulder gedrapeerde tops op sluik vallende pantalons, gemouleerde jurken met een rechte schouderlijn, rijk geborduurde organza blouses op catsuits, gedrapeerde en geborduurde tops op wijde tule rokken en handgeborduurde pailletten avondjaponnen.

Kleuren zomer 2013

Qua kleur zien we witte zomertweeds met felle kleuraccenten, koraal, ecru en de combinaties zwart/wit en marine/wit. Dessins zijn uitgevoerd in rood, zwart, azuurblauw, en emerald groen.

Gastexpositie

Schulten greep zijn 25e couturecollectie aan om terug te blikken, wat hij ook doet als gastexposant in het nieuw te openen museum in Ootmarsum van schilder Ton Schulten. Het museum opent op 25 april en Schulten zal dan een overzicht verzorgen van zijn werk en een boekwerk presenteren, dat een beeld schetst van het technische en creatieve werk van de couturier.