TOP

Outletcenter met 200 winkels naar TT circuit Assen

Bij het TT Circuit in Assen wordt een factory outlet center gebouwd. Het outlet center wordt onder andere gerealiseerd door modeketen McGregor, racecoureur en ondernemer Raymond Coronel en investeerder Revascom.

Onder andere Nike, Gaastra en Hugo Boss zijn bevestigde merken die in het nieuwe outlet center in Assen aanwezig zullen zijn. Het nieuwe outlet center zal op termijn aan 400 mensen werk bieden en naar verwachting 1,5 miljoen bezoekers gaan trekken. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Initiatief

Het outlet centrum wordt gerealiseerd door investeerder Revascom, die bekend is als eigenaar van Batavia Stad in Lelystad en Outlet Roermond. Bij het realiseren van het factory outlet center in Assen zijn ook racecoureur en ondernemer Raymond Coronel en modeketen McGregor betrokken.

Assen

De Drentse hoofdstad is bewust gekozen voor het outlet centrum. Uit onderzoek bleek dat een outlet center in het Noorden alleen haalbaar was in Assen en Groningen. Groningen zag het centrum niet zitten en verwees investeerders door naar Assen. Voor de binnenstad van Assen gaat het outlet center mogelijk ook veel opbrengen. Bezoekers blijven gemiddeld 2,5 uur in het outlet centrum en gaan dan op zoek naar ander vertier, bijvoorbeeld in de binnenstad. Naar verwachting zullen ook veel Duitsers het outlet center bezoeken. Het TT circuit in Assen is een aantrekkelijke locatie doordat het onder andere aan de A28 ligt, en er is genoeg parkeerplaats beschikbaar.

Oud-Hollands vestingstadje

Het factory outlet center in Assen krijgt naar verwachting de uitstraling van een oud-Hollands vestingstadje met ongeveer tweehonderd winkels. De merkproducten die aangeboden worden, gaan de deur uit voor een lagere prijs dan de normale winkelprijs. Het gaat om kleding, schoenen en sportartikelen die vaak niet meer in de mode zijn. Het outlet center zal aan de noordkant van het TT circuit komen.