TOP

Optimistische stemming in Duitse sportbranche

De Duitse sportdetaillist heeft een goed jaar achter de rug. 2009 bracht een omzetgroei van 3,5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Dit meldt het Verband Deutscher Sportfachhandel (VDS).

De Duitse sportdetaillist deed het daarmee beter dan het Europese gemiddelde dat op drie procent uitkomt. Uit cijfers van het VDS blijkt dat vooral de segmenten wintersport (+20%), outdoor (+15%) en bike/funwheel (+15%) goed scoorden. Fanartikelen, voetbal en verenigingssporten eindigden daarentegen vijftien procent in de min.

Vooral het winterseizoen verliep stukken beter dan dat van vorig jaar. De omzet is toegenomen met twintig procent. Dit cijfer werd gerealiseerd ondanks het feit dat ondernemers vaak voorzichtig hadden ingekocht. Ze kochten vooral te weinig wintersport hardwaren en wintersportkleding in.

De op dit moment gunstige wintersportomstandigheden zorgen voor een positieve stemming onder Duitse sportdetaillisten. Uit een onderzoek van BSI blijkt dat 74 procent van de bedrijven de situatie op dit moment als goed tot zeer goed beschouwt.