TOP

Oproep tot samenwerking op Men’s Fashion Fair

Bezoekers en exposanten van de Men's Fashion Fair zijn het helemaal met elkaar eens: er móet een gezamenlijke mannenmodebeurs komen. Rondreizen langs showrooms en inkoopbeurzen kost nu gewoon echt te veel tijd.

Het is de directeur van de Men’s Fashion Fair en de Forum Group Hans Gaillard zelf die de noodklok luidt. “Dit kan zo niet langer”, vertelt hij tijdens de beurs vandaag.  “We moeten gaan samenwerken, omdat dat gewoonweg is wat de ondernemers en exposanten willen.”

Een eerdere poging om samen met Intres en Euretco een beurs te organiseren mislukte toen directeur mode van Intres, Henk Havinga, plotseling opstapte. Maar nu mag niets meer in de weg staan. Gaillard blijft optimistisch. “Directeur van Euretco Mike Spoelder kwam vandaag een kijkje nemen op de Forumbeurs. Er zijn geen knopen doorgehakt, maar de kans bestaat dat er toch nog een gezamelijke beurs komt.”

Het lijkt erop dat de retailorganisaties niet anders kunnen dan de koppen bij elkaar te steken. De stemming op de Men’s Fashion Fair geeft duidelijk aan hoe noodzakelijk de komst van een gezamelijke mannenmodebeurs is. Ondernemer Hans Rensink van Van Yperen Mode in Mijdrecht denkt met weemoed terug aan de Herrenmodewoche in Keulen. “Zo’n kijkbeurs hebben we nodig. Eentje met alle belangrijkste midden- tot middenhoogsegmentmerken. Waar de hallen zijn ingedeeld op jeans, American Sportswear en dress. De Modefabriek probeert dat ook, maar slaat de plank mis op het gebied van mannenmode. Het is té versnipperd, er zijn té weinig mannenmodemerken.” Voor Intres, Euretco en Forum Group heeft hij de oplossing. Eén gezamelijke beurs met op maandag toegang voor de leden van Intres, dinsdag die van Euretco en woensdag de Forum-leden. René Teurlings van het agentschap Teurlings (Olymp, Digel) vult hem aan: “En dan in de winter in de warme beurszalen van Euretco en in de zomer bij Intres.”