TOP

Oprichter sportlabel Protest overleden

Coen Dekker, directeur-eigenaar en grondlegger van Koninklijke Dekker B.V., Dekker Olifanta B.V./Protest is woensdag 3 april op 82 jarige leeftijd overleden.

Coen Dekker werd groot met het tennislabel Elefanti, wat in de jaren tachtig uitgroeide tot één van de meest populaire tennis- en sportkledingmerken van Nederland.

In 1993 lanceerde Dekker het populaire boardsport- en lifestylemerk Protest. Na enkele jaren nam Coen Dekker een stap terug en droeg de leiding over aan zijn dochter Caroline Dekker, die Protest heeft ontwikkeld tot een internationaal merk dat in 40 landen wordt verkocht.

De schriftelijke reactie van Dekker Olifanta B.V./Protest op het overlijden van Coen Dekker:

“We verliezen in Coen Dekker een inspirator en een zeer betrokken bestuurder die het vermogen had om commercie en humor op een bijzondere manier te verenigen. Of dat nu in de beginjaren was waarin hij de dagelijkse leiding had of in de laatste jaren waarin hij op de achtergrond zijn betrokkenheid toonde. Protest zal hem missen maar weet ook dat zijn ondernemingsgeest voortleeft in het bedrijf zelf en in Caroline Dekker.”