TOP

Ook Versace stopt met zandstralen jeans

Modehuis Versace is het volgende kledingmerk dat stopt met de omstreden techniek jeans te zandstralen. Dit na een campagne van Clean Clothes Campaign (CCC).

Een twee maanden durende campagne werd gelanceerd door de Clean Clothes Campaign (CCC) op de website Change.org. Als gevolg hiervan heeft Versace een evaluatie laten uitvoeren onder haar leveranciers en heeft gezegd dat alle leveranciers die de methode blijven gebruiken, zullen worden uitgesloten.

“Versace heeft elke leverancier uitdrukkelijk gevraagd om te bewijzen dat zij geen zandstraaltechniek gebruikt.”, zegt Versace-woordvoerder Thomas Galli in een brief aan Change.org.

Eerder deze maand haalde Versace zijn Facebook-wall uit de lucht, nadat deze was bestookt met berichten door protesterende activisten.

Gevaar voor werknemers
Zandstralen is een techniek die gebruikt wordt om denim een versleten look te geven. Werknemers kunnen echter ernstige gezondheidsschade oplopen als gevolg van de blootstelling aan silicium, wat vrijkomt in het zandstraalproces. Hoewel hiervoor veiligheidsmaatregelen kunnen worden getroffen, blijkt het voor veel bedrijven moeilijk dit te garanderen en controleren bij hun leveranciers.

Eerder stopten al onder andere H&M, Levi’s, Esprit, G-Star, WE en Diesel met de techniek.