TOP

Ontwerpers op de Modefabriek: Dorá Konsánszky

In aanloop tot de Modefabriek zetten wij elke week een designer in de spotlights. Deze week is dat de Hongaarse vrouwenmodeontwerpster Dóra Konsánszky. In haar eigen land werd ze twee keer betiteld als beste designer.

Dóra Konsánszky is geboren in Boedapest en studeerde hier aan de universiteit ‘Applied Arts’ en toog vervolgens naar Parijs om daar een studie te volgen aan ‘Les Écoles de la Chambre Syndicale de la Couture’. Na haar studie werkte ze voor Nina Ricci, Dior en Lanvin. In haar eigen land won ze met de Hongaarse Fashion Awards (in 2006 én 2008) de titel ‘Beste Mode Designer’.

Kun je je stijl omschrijven? “Het is een mix van Japanse en Europese invloeden. Met bijvoorbeeld gebruik van Engelse maatwerk en Franse korsetten.”
Wanneer lanceerde je je eigen lijn? “In 2006 en sindsdien verschijnen er twee collecties per jaar.”
Voor wie ontwerp je? “Voor intellectuele, kosmopolitische vrouwen.”
Welke materialen gebruik je? “Denim, zijde, leer en wol. De kleuren die ik veel gebruik voor de komende collectie zijn grijs, zilver en donkerblauw.”
Welke kledingitems zitten in de collectie? “Jassen, rokken, jeans, broeken, shirts, jurken en vesten.”
Wat zijn de verkoopprijzen? “Die starten bij 50 euro en gaan tot 500 euro.”
In welke winkel zou je willen liggen? “In designer boutiques.”
Wat is je key-item op de Modefabriek? “Een bijzondere jas..”
Wat betekent de beurs voor je? “Het is een unieke kans om mijn producten aan de Nederlandse modebranche te laten zien. En uiteraard een vruchtbaar zakennetwerk op te zetten.”