TOP

Online geld verdienen met mode: 5 mogelijkheden

De mode-industrie heeft door de coronacrisis een behoorlijke klap gekregen. Zo zijn bijvoorbeeld alleen al in ons land kledingwinkels tijdens de tweede lockdown meerdere maanden gesloten geweest. Daarnaast was bijvoorbeeld het presenteren van een nieuwe collectie met een modeshow niet mogelijk vanwege het verbod op evenementen. Hoewel fysieke kledingwinkels het moeilijk hebben gehad, is de online verkoop van onder andere kleding gestegen. Wil jij je ook graag met mode bezighouden, en hier ook nog geld mee verdienen? Het www biedt diverse mogelijkheden.

1.      Kleding verkopen via eigen webshop

De afgelopen jaren was natuurlijk al de trend zichtbaar dat er steeds meer producten zoals kleding online werden gekocht. Hoewel vooral jonge ondernemers hier allang een verdienmodel in zagen, waren er ook nog genoeg kledingwinkels die geen webshop hadden. Wil je ook een veel groter publiek bereiken dan alleen mensen die een winkel bezoeken? Bied de kleding dan online aan. Zorg voor een aantrekkelijke webshop met duidelijke foto’s van de kleding, en benut ook alle mogelijkheden die social media bieden om je publiek te bereiken.

2.      Kleding verkopen via Bol.com of Amazon

Wil je toch graag online kleding verkopen, maar kost een eigen webshop en de bijbehorende marketing je te veel tijd en / of geld? Dan kun je er ook voor kiezen je producten aan te bieden op online platforms zoals Bol.com en Amazon. Je hoeft geen eigen online winkel te ontwikkelen, en je producten worden in zoekmachines zoals Google veel eerder getoond. Dergelijke platforms vragen overigens voor hun dienst natuurlijk wel een commissie, dus je zult niet de volledige prijs zelf kunnen incasseren.

3.      Beleggen in kledingbedrijven of -merken

Een compleet andere, maar ook interessante manier van online geld verdienen met mode, is door te beleggen in kledingbedrijven of -merken. Hoewel de aandelenbeurzen in maart 2020 een behoorlijke dip kenden, is deze intussen veelal al weer ingelopen. Nu steeds meer landen wereldwijd volop aan vaccineren zijn en lockdowns hopelijk snel tot het verleden behoren, is het sentiment op de beurzen erg positief. Je kunt helemaal zelf beslissen waar je in investeert, dus ook bijvoorbeeld uitsluitend in merken die duurzame kleding maken en verkopen.

4.      Affiliate marketing voor kleding via je eigen website

Wil je wel online kleding verkopen, maar wil je niet het risico lopen op onverkochte voorraad? Of heb je geen zin in het gedoe rond de verzending van kleding? Dan is affiliate marketing wellicht een goede manier voor jou om online geld te verdienen met mode. Dit houdt in dat je op een eigen website producten aanbeveelt. Klikt iemand op de link op je website en koopt hij of zij wat, dan ontvang jij daar een bepaalde commissie over. Kleding die je kunt vermelden, kun je vinden via een van de duizenden affiliate programma’s.

5.      Social media manager worden voor een kledingbedrijf- of merk

Nog een andere manier om online geld te verdienen met mode, is tot slot social media manager te worden voor een kledingmerk- of bedrijf. Zoals al eerder aangegeven werd, kunnen merken en bedrijven eigenlijk niet meer om social media heen als ze hun producten willen promoten. Vind je het leuk om bedrijven hiermee te helpen? En beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden om goede klantondersteuning te bieden? Dan is deze job echt iets voor jou.