TOP

Onderzoek: Humberto Tan modevoorbeeld Nederlandse man

Humberto Tan is hét stijlicoon voor de Nederlandse man. Dat blijkt uit onderzoek van webshop DreZZd. De presentator wordt als inspiratiebron op het gebied van stijl gevolgd door Winston Gerschtanowitz en Jan Kooijman.

“De Nederlandse man gaat duidelijk voor strak en stijlvol”, verklaart Yvette Noorlander, directeur van DreZZd. “De smaakvolle pakken, overhemden en stropdassen van Humberto Tan zijn natuurlijk bekend en doen het erg goed bij de Nederlandse man. Winston Gerschtanowitz valt met zijn modieuze overhemden eigenlijk in dezelfde categorie.”

Vrouwen
Voor wat de Nederlandse vrouw betreft is het opvallend dat Doutzen Kroes en Lieke van Lexmond als stijlicoon het best scoren onder vrouwen in de leeftijdscategorie 18-24, ver voor bijvoorbeeld Linda de Mol. Laatstgenoemde is echter samen met Caroline Tensen en prinses Máxima het ideale voorbeeld voor vrouwen in de leeftijdscategorie 55-65 jaar. Noorlander: “Je ziet dat de Nederlandse vrouw het meest gecharmeerd is van een stijl waarbij elegant wordt gecombineerd met wat klassieke en sportieve elementen. Voor jongere vrouwen is dat waarschijnlijk nog net wat te braaf en dus kiezen die voor de wat meer gedurfde stijl van de Doutzen Kroes en Lieke van Lexmond.”