TOP

Onderzoek: Amsterdammer kleedt zich beter dan Rotterdamse man

De Amsterdamse man is aanzienlijk meer modebewust dan de Rotterdamse man. Dat blijkt uit een onderzoek van webshop DreZZd onder 1.508 respondenten.

“In Rotterdam zeggen we vaak gekscherend dat Rotterdammers hun overhemden al met opgerolde mouwen in de kast hangen”, zegt Yvette Noorlander, directeur van de Rotterdams webshop DreZZd, in een persverklaring. “Rotterdammers zijn misschien meer van het kaliber ‘niet lullen, maar poetsen’, een mentaliteit die maakt dat kleding een wat ongeschiktere rol speelt vergeleken met Amsterdam.”

Ruim een derde (34 procent) van de Nederlanders beschouwt Amsterdamse mannen als modebewust; nog geen kwart (21 procent) vindt datzelfde van de Rotterdamse man.

Over het modebewustzijn van de Nederlandse man in het algemeen zijn jongeren beter te spreken dan ouderen: ruim een derde (35 procent) van de 18 tot 24-jarigen vindt dat de Nederlandse man zich kleedt volgens de laatste trends, tegenover maar 22 procent van de 55-plussers.

Inwoners van Groningen en Friesland (beide 35 procent) zijn het meest tevreden over de Nederlandse man en zijn gevoel voor mode. In Drenthe en Flevoland ligt dat het laagst: respectievelijk 21 procent en slechts 11 procent.