TOP

Olympische Spelen 2012: een Adidas erfenis

Alle ogen zullen in 2012 gericht zijn op Londen wanneer daar de Olympische en Paralympische Spelen plaatsvinden. Officiële sportkledingpartner Adidas ziet dit evenement van wereldformaat als de perfecte kans om marktleiderschap in het Verenigd Koninkrijk te realiseren.

Adidas Group CEO Herbert Hainer kondigde afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie in Londen aan dat het merk met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen op schema ligt. Tevens vertelde hij dat als onderdeel van haar strategisch businessplan de Adidas Groep van plan is om de Olympische & Paralympische Spelen als platform te gebruiken om marktleiderschap te bereiken in het Verenigd Koninkrijk.

Stella McCartney

Adidas zal zowel de outfits van de Olympische & Paralympische atleten als die van gastland Groot-Brittannië, Team GB, ontwerpen en produceren. Ontwerpster Stella McCartney is door het sportmerk gevraagd om als creatief directeur voor Team GB aan de slag te gaan. Aan haar de taak om haar stijl en creativiteit met de technologie van het merk en innovatie te combineren.

Adidas erfenis

Londen wil in 2012 de meest duurzame Spelen organiseren en partner Adidas is maar al te gretig om een steentje bij te dragen. “Alle 1,5 miljoen producten die we gaan leveren aan de vrijwilligers zullen duurzame componenten bevatten. Daarnaast lanceren we ongeveer 100 multi-sportfaciliteiten ‘de adiZones’ in het Verenigd Koninkrijk. We maken hierdoor voor iedereen sportdeelname toegankelijk en laten dus een echte Olympische erfenis achter”, aldus Herbert Hainer.

Mooi sportgebaar

Adidas is vastbesloten om sportdeelname in het Verenigd Koninkrijk te verhogen en zal tegen de tijd dat de Spelen beginnen meer dan 100 adiZones in het hele land hebben gerealiseerd. De adiZones bieden mensen toegang tot sport en om een gezondere, meer actieve levensstijl te leiden. Elke adiZone is een gratis te gebruiken outdoor multi-sportcomplex waarin basketbalvelden, voetbal- en tennisterreinen, evenals een klimwand en een openlucht fitnessruimte te vinden zijn. Tot dusver zijn door de lokale gemeenschappen in samenwerking met Adidas 50 adiZones opgezet in Engeland.