TOP

Oilily vraagt uitstel van betaling aan

Het ANP meldt dinsdag 31 maart 2009 dat kledingbedrijf Oilily bij de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling heeft aangevraagd. Daarmee wil Oilily de boekhouding verder op orde brengen.

Navraag bij Oilily, vandaag 1 april 2009, leert dat de receptie gesloten is. Directeur Jeroen Bik is niet bereikbaar voor commentaar. Een telefoonstem meldt dat het toestel van zijn gsm uitgeschakeld kan zijn.

Op de vraag of uitstel van betaling is aangevraagd, of is verleend, antwoordde een woordvoerster van het bedrijf dat zij deze vraag niet mag beantwoorden vanwege een contract dat zij heeft ondertekend. Ze verwijst voor meer informatie naar het ANP-persbericht en waarschuwt dat verschillende berichten die in de media zijn verschenen niet kloppen. Het ANP-bericht zou het enige juiste zijn.

In verschillende filialen, Arnhem, Maastricht, Amsterdam van Oilily wordt de telefoon niet opgenomen. Bij het filiaal in Amsterdam hangt sinds dinsdag een papier voor de deur met de tekst “Wegens omstandigheden gesloten, onze excuses voor het ongemak”.

Twee weken geleden werd nog bekend dat het bedrijf weer in particuliere handen was gekomen.