TOP

Oilily USA in surseance

Olly's Holding USA, eigenaar van de Oilily-winkels in de Verenigde Staten, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Er is wel zicht op een doorstart, waardoor de retailactiviteiten van het merk in Amerika voortgezet kunnen worden.

Oilily heeft 25 winkels in de Verenigde Staten, die vallen onder Olly’s Holding USA Inc. Na het faillissement van het Nederlandse Oilily BV werd de Amerikaanse tak verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij IRP BV(oud-Oilily directeur Jeroen Bik is een van de eigenaren). Vlak daarna vroeg Olly’s Holding USA uitstel van betaling aan. Het bedrijf zou meer dan 10 miljoen dollar schuld hebben. Overigens is er wel zicht op een toekomst na de surseance. De nieuwe eigenaren willen het bedrijf reorganiseren tot een compactere organisatie. De afgelopen maanden zijn er al 8 Amerikaanse winkels gesloten, waardoor het totaal nu op 25 staat.

Voor de Nederlanse retailtak is geen nieuwe eigenaar gevonden. De Oilily-winkels zijn nog steeds gesloten en sommigen staan zelfs alweer te huur. De familie Olsthoorn heeft wel de merkrechten gekocht, waardoor het merk Oilily wél gered is.