TOP

Oger doneert kleding aan het goede doel

Pakkenspecialist Oger heeft pakken gedoneerd aan de stichting Dress for Succes, die werkzoekenden helpt aan kleding voor sollicitaties. De kleding vertegenwoordigt een waarde van €250.000.

Dress for Success ondersteunt in deze de gemeente Amsterdam en het UWV met als doel de doorstroom van WW-gerechtigden naar de bijstand te minimaliseren. Belangrijk nu er als gevolg van het coronavirus minder banen en juist meer werkzoekenden zijn. “Wij hebben stichting Dress for Success ingezet om werkzoekenden te voorzien van passende kleding en gratis advies voor sollicitatiegesprekken,” vertelt Danielle Veljkovic, projectleider bij de gemeente Amsterdam. “Het doel: een goede eerste indruk maken tijdens sollicitatiegesprekken en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.”

‘Oog voor elkaar’

Oger maakt ruimte voor nieuwe collecties. Daarom doneren ze de voorgaande collecties en voorraad, vertelt Patrick Lusink, managing director van Oger. “Iedereen heeft het moeilijk in deze coronatijd. Wij ook. Maar juist in deze tijd moet je oog voor elkaar blijven hebben.“ De donatie bestaat uit heren- en damescolberts, en pantalons en kokerrokken. De kleding wordt verdeeld over de vestigingen van Dress for Success. In Nederland zijn negen vestigingen: in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden en Eindhoven. Gemiddeld 70% van de klanten vindt volgens Dress for Success met deze aanpak daadwerkelijk werk.

Foto: Pixabay / C00