TOP

Nudie Jeans volgend najaar 100% organic

Nudie Jeans is sinds de start van het merk in 2001 bezig met verantwoord produceren en heeft het aanbod in biologisch katoen sindsdien steeds verder uitgebreid. Voor najaar 2011 wordt voor het eerst een 100% biologische denimcollectie gepresenteerd.

Het Zweedse jeansmerk Nudie Jeans presenteert voor najaar/winter 2012 een jeanscollectie die volledig van biologisch katoen is. Zelfs de stiksels op de zakken, knopen, ritsen en rivets zijn van organic materiaal en de etiketten zijn van hergebruikt papier.

Niet duurder

De verkoopprijzen van de jeans zullen hierdoor overigens niet hoger worden; Nudie Jeans neemt genoegen met iets minder marge. Het bedrijf geeft echter aan dat de kosten van verantwoorde materialen en productie niet zoveel hoger zijn dan van ‘normale’ jeans.

Hele klus

Nudie Jeans -oprichter en creatief directeur Maria Erixon Levin zegt in een persbericht: “Om 100% organic jeans te kunnen maken, moesten we beginnen bij de schetsen en de manier waarop we werken. Samen met onze leveranciers hebben we onze eigen organische stoffen ontwikkeld. Het was een enorme klus, maar het gaf ons wel de mogelijkheid om het precies te doen zoals we zelf willen.”