TOP

Nike-schoenen en rugbykleding customizen op je iPhone

Steeds meer mensen winkelen online met hun mobiele telefoon. Merken zoals Nike spelen daar handig op in door mobiele applicaties te introduceren voor de iPhone.

Nike ontwikkelt mobiele applicaties die gepersonaliseerd winkelen gemakkelijker en leuker moeten maken. De gratis iPhone-applicatie, die de naam NikeiD heeft gekregen, is een mobiele extensie van de NikeiD website. Gebruikers kunnen inspiratie opdoen in een beeldbank, kleurstaven gebruiken, zoeken op verschillende types schoenen en hun favoriete designs opslaan en aanschaffen. Leuk detail: als gebruikers hun iPhone schudden, kunnen ze kleuren mengen. Ook is het mogelijk om je naam op de sneaker te zetten en eigen designs te delen met vrienden op Facebook.

Rugby
Ook Polo Ralph Lauren ontwikkelde een iPhone-applicatie voor het sublabel Rugby. Mobiele shoppers kunnen producten als T-shirts en truien van dit merk customizen en ze daarna via de webshop aanschaffen. Ook deze artikelen kunnen aan vrienden getoond worden op Facebook. De beste creaties die voortvloeien uit het programma maken kans te worden geshowd als ‘look of the day’. 

Stijladvies
Naast het hebben van een personal webshop is Rugby tevens sponsor van de iPhone-applicatie StyleCaster. Hier krijgen gebruikers modeadviezen die afgestemd zijn op hun eigen stijl, locatie en de weersverwachting. Ook deze aanbevolen kleding kan uiteraard direct worden ingekocht.