TOP

Nieuwkomers op Modefabriek

Ieder seizoen vallen er labels af, maar er komen ook weer nieuwe bij. Een greep uit de nieuwkomers op Modefabriek.

IRO
Iro betekent kleur in het Japans. Het label is opgericht door twee broers uit Japan met een achtergrond in de muziekindustrie. Iets dat terug te zien is in hun eigenwijze ontwerpen. Iro’s T-shirts zijn heel wijd, de jeansjasjes krap en hun leggings hebben een laag kruis. Het maakt Iro geliefd onder een groot aantal modebloggers.

House of Dagmar
Dagmar is een Zweeds vrouwenlabel dat is opgericht door de zussen Karin, Kristina en Sofia. De naam van het label is dezelfde als de grootmoeder van het drietal; een coupeuse die hen van jongs af aan heeft geinspireerd. Het label onderscheidt zich met een frisse vormgeving- zowel in kleding als sfeerbeeld – en ambachtelijke details.  

Vivienne Westwood Jeans
De spijkerbroeken van Vivienne Westwood zijn net zo eigenwijs als de inmiddels 68- jarige ontwerper. De jeans zijn bijzonder in pasvorm en details. Denk aan volledig recht model met wit stiksel. Of een lichtglanzende spijkerbroek met twee knopen. De bijzonderheden vallen extra op omdat Westwood’s kleurgebruik voornamelijk eentonig is.

Massimo Rebecchi
De Italiaanse Massimo Rebecchi staat al jaren bekend om zijn luxe collecties voor zowel mannen als vrouwen. De inmiddels 55- jarige ontwerper kleedt kunstenaar én voetballers. Voor zijn modeshows kleedde hij topmodellen als Stella Tennant en Carolina Kurkova. Modellen die goed passen bij zijn grafische ontwerpen.  

Rocksoon
Rocksoon is een gloednieuw mannenlabel. Op modefabriek presenteert het Nederlands/ Japanse jeansmerk haar eerste lente/ zomer collectie 2010. Een speciale weefmethode heeft ervoor gezorgd dat de denims een natuurlijk zachtheid hebben. De naam van het merk is afgeleid van twee titels van tijdschriften die de oprichters tegenkwamen in San Fransisco: één ervan was Rock ‘n Roll..

Stenim
Het Nederlandse Supertrash lanceert vanaf de herfst/ winter 2010 een luxe jeanslabel. Net zoals Supertrash zijn de spijkerbroeken gericht op jonge, moderne vrouwen. Stenim brengt vijf jeansmodellen uit als de Skinny, The Boyfriend en The Stegging. Daarnaast levert Stenim luxe basics.

Meer nieuwkomers..
D’acqua Sparta, Dante 6, Fly Girl, Forrest & Bob, Fred Mello, Gas Jeans, Heavy Project, IKKS Man, Woman, shoes, Jan Jansen, Just Female, La Mynx, Lollys Laundry, Love From Australia, Metro Sneakers, Mina UK, Muubaa, N2 / Orion London, One Teaspoon, Paige, Robey, Royal RepubliQ, Rules by Mary, Saami Crafts, Second Female, Strellson, Strenesse, SUSANNE BOMMER, TMX, XD Xenia Design, YUMI, YUMMIE TUMMIE