TOP

Nieuwe Formulemanager bij Runnersworld

Charles van Schaik is de nieuwe Formulemanager van Runnersworld. Hij begint uiterlijk 15 november aan zijn opdracht: een gezonde groei en verdere versterking van de Euretco-formule.

Charles van Schaik vervulde sinds 1985 verschillende managementfuncties in de wereld van de sport in het algemeen en running in het bijzonder. Zo werkte hij bij Zier Running, Reebok Nederland, Asics en Crocs Europe.  “Running zit me in het bloed”, licht Van Schaik toe. “En dat bloed kruipt nu eenmaal waar het niet kan gaan. Daar komt bij dat Runnersworld een fantastische formule is waarin tal van zeer actieve ondernemers dagelijks topprestaties leveren. Dankzij hun adviezen en deskundigheid is Runnersworld uitgegroeid tot de nummer 1 in lopen. Maar, om een cliché te gebruiken: nummer één worden is een prestatie, nummer één blijven is de echte uitdaging. Daar wil ik met volle overtuiging en enthousiasme voor tekenen.”

 

Nieuwe fase
Charles van Schaik rapporteert in zijn nieuwe functie aan Steve Evers, directeur formules bij Euretco waar Runnersworld deel van uitmaakt. Deze spreekt van een nieuwe fase in het bestaan van Runnersworld: “We staan voor de opgave om de geboekte successen verder uit te bouwen. Dat vraagt om een eenduidige vertaling van onze belofte aan de loopconsument. We moeten dit vormgeven door een uitgebalanceerd assortiment, optimale beleving in de winkels en sterke, en vooral onderscheidende, marketing- en communicatie-inspanningen.”

 

Runnersworld zet in op een gezonde groei. Onlangs werd een instore vestiging in De Bijenkorf in Den Haag geopend. Een speerpunt voor de korte termijn voor de nieuwe Formulemanager wordt de doorontwikkeling van de formule in al zijn facetten, met cross channel strategie en inzet van social media. Ook de verdere professionalisering van de webshop staat hoog op zijn agenda.