TOP

Nieuwe directeur voor Mustang

De Duitse Mustang Groep heeft een nieuwe CEO. Theo Birkemeyer volgt Heiner Sefranek op als directeur van het bedrijf.

Birkemeyer werkt al twee jaar bij Mustang. Hij was voorheen Head of Brand van Mustang en wordt als CEO verantwoordelijk voor de operatieve bedrijfsvoering van de hele groep. Sefranek gaat zich bezig houden met de uitvoering en de strategische afstemming. Mustang bevindt zich midden in een herstructurering. Hoofddoel is het volledig verticaliseren van het bedrijf en snel expanderen met winkels. Wereldwijd moeten er aan het eind van het jaar 200 winkels zijn. Eind 2010 moeten dit er zelfs bijna 500 zijn.

Onder de Mustang Groep valt naast Mustang ook het merk Bogner met verschillende lijnen. In 2007 daalde de omzet van de groep met 4,5% naar €102 miljoen.

In Nederland moet Mustang ook weer flink gaan groeien. Nadat het hele verkoopteam begin 2007 vertrok stond de toekomst van het merk in Nederland even op losse schroeven. Na een seizoen ‘pauze’ nam agentschap SixtyFour het label onder zijn hoede. Inmiddels is deze samenwerking stopgezet en gaat Mustang het weer proberen met een eigen verkoopteam in Nederland.