TOP

Nieuwe country manager voor Ted Baker Tailoring en Ben Sherman

Het Engelse modebedrijf Baird Group heeft Jan van Herwijnen aangesteld als country manager voor de Nederlandse markt voor de merken Ted Baker Tailoring en Ben Sherman.

Met de aanstelling van Jan van Herwijnen wil de Baird Group, onderdeel van het Egyptische Arafa Group, de mannenmodemerken Ted Baker Tailoring en Ben Sherman opnieuw in de markt zetten. Van Herwijnen gaat de merken in ons land uitbouwen door onder meer een dealernetwerk op te zetten, maar ook de mogelijkheden van eigen retail voor Ben Sherman te onderzoeken. “Momenteel heeft het merk op het vasteland een winkel in Salzburg en één in Berlijn. Daar komen voor 1 november dit jaar nog één in Berlijn en negen in Engeland bij. Ook in Nederland willen we één of twee winkels openen ter ondersteuning van het merk.”

Showroom

De officiële lancering van Ben Sherman vindt plaats op de Modefabriek op 23 en 24 januari 2022. Momenteel is Van Herwijnen bezig met het uitzoeken van een showroom. “Almere is een goede optie”, zegt hij. Van daaruit gaat hij ook het label Ted Baker Tailoring uitbouwen, maar met een andere aanpak. “In Engeland is het vrij gebruikelijk om kostuums ook via het web bestellen, maar dat gebeurt in Nederland nauwelijks. We moeten voor dat merk dus heel specifiek dealers gaan zoeken die passen bij het tailoring systeem.”

Foto: Ben Sherman