TOP

Nieuwe app Findur stuurt klant naar dichtstbijzijnde winkel

Een nieuwe app, ontwikkeld door studenten, toont klanten bij welke winkel ze moeten zijn voor bepaalde kledingstukken. Twee grote modeketens doen al mee met 500 winkels.

Findur is een nieuwe app die is ontwikkeld door vier studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Met de app kunnen consumenten naar een kledingstuk zoeken en direct zien in welke dichtstbijzijnde winkel het artikel te koop is, inclusief routebeschrijving. Het werkt eenvoudig, je kiest eerst de stad en daarna zie je de kleding die daar te koop is.

Kleinere winkels

De studenten willen ook graag kleinere retailers aan de app toevoegen. Vaak lopen die voorraadsystemen echter nog behoorlijk achter, waardoor het een tijdrovende klus is om de kleinere winkels aan te sluiten.  Voor de oprichters is het een uitdaging om dat naast hun studie te doen. Toch willen ze dit jaar nog de eerste aansluiten.

Project

Findur ontstond uit een project van Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. Achter de app zitten ontwerpers Max Aerts en Jochem Timmers. Zij gingen een samenwerking aan met Tane van Wifferen en Martijn Verbakel, beiden student Web Science.

Verdiensten

Voorlopig verdienen de studenten nog niets met de app. Vanaf volgend jaar willen ze een kleine vergoeding in rekening brengen voor iedere klant die met de app naar de winkel navigeert of een telefoonnummer gebruikt.

Twijfel

In de reacties bij het artikel van Emerce twijfelen nog veel mensen aan de app. Bij sommigen werkt de app niet, anderen twijfelen over het design van de app. Peter Heuvelman komt met specifieke verbeterpunten zoals de beperkte zoekfunctie en de verwarrende icons. Findur is bezig alle feedback te verwerken om de app te verbeteren.

De app is hier gratis te downloaden voor zowel iOS als Android.