TOP

Nieuw winkelconcept Aaiko Willemsparkweg

De Aaiko winkel aan de Willemsparkweg in Amsterdam wordt een filiaal van winkelconcept 'Centre Neuf'. Modebedrijf Blosh is eigenaar van Aaiko en is daarnaast, samen met Frans Torcque, partner van de eerste Centre Neuf winkel aan de Utrechtsestraat.

“Aaiko gaat als een speer en de winkel aan de Willemsparkweg is veel te klein gebleken”, laat Rob Groenteman, eigenaar van Blosh, aan Textilia weten. “Ook past de locatie niet bij het concept want Oud-Zuid in Amsterdam is erg geschikt voor duurdere merken en niet voor commercieel geprijsde merken als Aaiko. Het winkelconcept van Centre Neuf past juist wel in Oud-Zuid”. 

Centre Neuf Willemsparkweg zal labels verkopen als Marc Jacobs, Acne jeans, Athe by Vanessa Bruno, Designers Remix Collection, Paul en Joe en natuurlijk ook Aaiko. Voor de Aaiko winkel gaat Groenteman op zoek naar een grotere, mainstream locatie.

Ook in het buitenland is er nieuws over Aaiko te melden want sinds kort verkoopt het wereldberoemde designwarenhuis Barneys de kleding van het Nederlandse merk. Barneys, met vestigingen in onder andere Japan en New York, geldt als een waar modemekka. Ook vanuit Japan komen enthousiaste reacties op de kleding. “Het is natuurlijk geweldig om te horen hoe positief mensen aan de andere kant van de wereld over Aaiko zijn.”, aldus ontwerpster Pauline Brakenhoff. “En dat dit in het land is waar de naam Aaiko haar oorsprong vindt, is natuurlijk helemaal te mooi om waar te zijn.”