TOP

Nieuw online platform: Sneakerjagers.nl *

Sportieve schoenen zijn op dit moment big business. Het nieuwe online platform Sneakerjagers.nl speelt handig in op de vraag. “We willen de grootste community van sneakerliefhebbers worden.”

Gympen zijn hot en ook de komende seizoenen blijft de aandacht voor het sportieve schoeisel onverminderd hoog. Geen wonder dus dat vraag, aanbod én initiatieven toenemen. Zoals het nieuwe online platform Sneakerjagers.nl, dat sinds medio juli 2015 actief is. De website zet onder meer merken, modellen, maten, nieuwe lanceringen en webshops waar de sneakers verkrijgbaar zijn, op een rijtje.

Sneakermatch

Het team van Sneakerjagers heeft inmiddels 11.721 sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen verzameld. Hierbij kunnen prijzen en de service van de aangesloten winkels worden vergeleken. Consumenten kunnen verder via de optie ‘Sneakermatch’ het platform laten ‘jagen’ naar een bepaald paar schoenen. Via Whatsapp sturen ze een foto van de sneaker, waarna Sneakerjagers op zoek gaat naar een verkoopadres.

Ultieme database

Nu zijn nog voornamelijk webshops als Adidas, Nike, Sarenza, Sneakershop, Sneakerbaas, Sneakers, Frontrunner en Men at Work verbonden aan Sneakerjagers.nl. Maar het is de bedoeling ook zelfstandige on- en offline winkels te betrekken. Via de sneakerwinkel locator wordt bezoekers gevraagd sneakerwinkels te delen om zo de ultieme sneakerwinkel database samen te stellen. De website vraagt een geringe vergoeding per transactie.

Transacties

“De website gaat als een dolle”, vertelt Peter Schuitema, international sales director bij jeansmerk Kuyichi, mede-eigenaar van de winkel Nukuhiva in Amsterdam en Utrecht én nu een van de vier betrokkenen bij Sneakerjagers.nl. “We zijn pas een paar dagen live en kunnen nu al een groeiend aantal volgers via social media en transacties noteren.”

Minder ‘nee-verkopen’

Schuitema: “Wij zijn zelf enorme sneakerliefhebbers en weten hoe lang je soms moet zoeken naar het juiste model en maat. Dit traject willen we eenvoudiger maken voor een groot publiek. Voor mensen die op zoek zijn naar mooie schoenen, maar ook voor sneakerlovers die de meer exclusieve hard-to-get sneakers willen. Ook voor schoenen- en modewinkels is dit platform interessant. Zij hoeven op deze manier minder ‘nee’ te verkopen.”

Ambities

Over de ambities is Schuitema duidelijk: “Uiteindelijk willen we de grootste community van sneakerliefhebbers worden. En dat komt goed uit, want de markt voor sneakers is nog nooit zo omvangrijk geweest.”   

Sneakerjagers 2