TOP

Nieuw in Nederland: REUSE Jeans

Het Amerikaanse REUSE Jeans is vanaf de zomercollectie 2013 ook in Nederland te koop. Het duurzame jeansmerk kiest Nederland voor de Europese introductie.

Bijzonder aan REUSE Jeans is dat het gemaakt is volgens het cradle-to-cradle principe, waarbij materialen van bestaande producten volledig worden hergebruikt om er nieuwe producten van te maken. Zo wordt de hoeveelheid afval tot een minimum beperkt en wordt efficiënter omgesprongen met grondstoffen.

Gepatenteerde machines 

De jeans bestaan voor 80% uit recyclede stoffen en voor 20% uit andere materialen ten behoeve van stretch en comfort. Het bedrijf heeft zijn eigen productielocatie in China en een patent op de machines die het jeansafval verwerken tot nieuwe garens.

Goodbrandz

Het merk maakt voor de Europese markt een speciale collectie, met een uitgebreid aanbod modellen in twee heuphoogtes in verschillende wassingen en trendkleuren. De verkoopprijs van de broeken in de winkels ligt tussen de 79 en 99 euro. Het merk wordt door het duurzame modeagentuur Goodbrandz vertegenwoordigd in de Benelux.