TOP

NederlandVerdientOnline helpt MKB op het web

ING, Google, MKB Nederland en PostNL hebben de handen ineen geslagen om het MKB een impuls te geven voor een tweede digitaliseringsgolf. Hiervoor is vorige week de site NederlandVerdientOnline.nl. gelanceerd.

Nederland Verdient Online helpt Nederlandse ondernemingen in het MKB om hun online aanwezigheid te verbeteren, zodat ze meer uit het web kunnen halen. Nederlandse ondernemers blijken weliswaar al behoorlijk actief op internet, maar slechts een klein deel (11%) verkoopt ook daadwerkelijk via internet.

Veel gratis

Nederland Verdient Online helpt bedrijven een website of webwinkel te beginnen en ondersteunt daarbij op het gebied van zoekmachinemarketing en online betalingen.

Deelnemers krijgen een gratis domeinnaam voor een jaar, mogen gratis een website bouwen en kunnen gratis zes maanden een webwinkel runnen via PostNL en mijnWinkel. ING geeft 100 euro retour bij online afrekenen via iDEAL en Google geeft 100 euro advertentietegoed voor online reclame.

Advies 

Bovendien kunnen deelnemers rekenen op gratis hulp van een Google expert bij het opzetten van een online advertentiecampagne en gratis persoonlijke trainingen tijdens evenementen door heel Nederland. Na de gratis proefperiode kunnen ondernemers een abonnement afsluiten voor de verschillende diensten.

Er zijn al verschillende ondernemers online gegaan via dit MKB-initiatief. Bekijk de video’s met hun ervaringen op NederlandVerdientOnline.nl.