TOP

Levi’s en Google ontwikkelen een slimme spijkerjas

Jeansmerk Levi’s brengt volgend jaar een nieuwe jas op de markt die is voorzien van sensoren die ontwikkeld zijn door Project Jacquard van Google.

Levi’s en Google hebben een slimme spijkerjas ontwikkeld. Dit is bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google i/o. De jas beschikt over een slimme mouw waar de drager met zijn of haar hand over kan vegen of op kan tikken om bijvoorbeeld een routebeschrijving aan te vragen of een telefoontje aan te nemen.

Levis-Google spijkerjas 4

De jas maakt verbinding met de smartphone door sensoren die in de stof verweven zijn. Vanaf de buitenkant zijn de technologische toevoegingen aan de jas niet zichtbaar, op één knop na. In de mouw zit een fysieke knop verwerkt op de plaats waar normaalgesproken de knoop zit. Door op de knoop te tikken of te vegen kunnen gebruikers diensten uitvoeren zonder dat de smartphone uit de zak moet worden gehaald.

Levis-Google spijkerjas 2

Levis-Google spijkerjas 3

De samenwerking tussen Levi’s en Google, Project Jacquard, werd vorig jaar aangekondigd door beide bedrijven. Tot nu was er nog geen tastbaar product onthuld. De makers verwachten dat de spijkerjas in de lente van 2017 te koop is bij de Levi’s winkels en via de webshop van Levi’s.  

Onderstaande video laat de werking van de jas zien.