TOP

Nederlandse topvrouw voor C&A, CPB verwacht economische groei en wordt Ziengs de eigenaar van Brantano?

De kans is groot dat de Nederlandse ex-zusterketen Scapino de uitverkorene wordt om Brantano over te nemen: eigenaarsfamilie Ziengs zou het hoogste bod hebben uitgebracht op de failliete schoenenketen. Verder: C&A haalt een een nieuwe Nederlandse ceo bij Ikea vandaan, het CPB ziet lichtpuntjes in het derde kwartaal en twee zussen starten wielerkledingmerk. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 17 augustus.

Scapino brengt hoogste bod uit op FNG-telg Brantano

De kans is groot dat de Nederlandse ex-zusterketen Scapino de uitverkorene wordt om Brantano over te nemen: eigenaarsfamilie Ziengs zou het hoogste bod hebben uitgebracht op de failliete schoenenketen. Maandagavond maken de curatoren van FNG de winnaar bekend, maar het ziet er naar uit dat de Nederlandse ondernemersfamilie Ziengs Brantano mag overnemen. Dat meldt RetailDetail op basis van berichtgeving in De Standaard. De eigenaar van Scapino zou het hoogste bod hebben uitgebracht, hoger dan dat van Van Haren-moeder Deichmann. Bovendien wil Scapino Brantano als aparte formule laten bestaan, met zoveel mogelijk winkels. Beide formules zijn oude bekenden van elkaar: tot 2015 behoorden ze samen tot de Macintosh Retail Groep, tot die failliet ging. Uit die gezamenlijke geschiedenis heeft Ziengs ook al meteen een nieuwe CEO voor Brantano geput: bij een overname bevestigt Stefaan Van Weyenbergh het bedrijf te gaan leiden.

Nederlandse Giny Boer gaat C&A leiden

De Nederlandse Giny Boer is vanaf 1 januari de nieuwe ceo van C&A in Europa, meldt onder meer Retailtrends. Ook de nieuwe cfo is een vrouw: de Duitse Birgit Kretschmer. Boer wordt vanaf half september al ingewerkt door Edward Brenninkmeijer, die ze zal opvolgen. Brenninkmeijer, lid van de eigenaarsfamilie, geeft op dit moment zowel leiding aan de Europese activiteiten als aan de holding. Hij doet vanaf eind dit jaar een stap terug en wordt als niet-uitvoerend directeur lid van de raad van bestuur. Boer werkte ruim twintig jaar voor het Zweedse woonwarenhuis IKEA.

CPB verwacht economische groei vanaf derde kwartaal

Na een dieptepunt in het tweede kwartaal van dit jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting vanaf het derde kwartaal weer, meldt het Centraal Planbureau (CPB) maandag. Wel is er waarschijnlijk over het gehele jaar nog sprake van een krimp van 5 procent. Na de krimp in 2020 volgt er in 2021 weer een groei van 3 procent, verwacht het planbureau. De werkloosheid loopt volgend jaar richting de 7 procent. In de voorspelling is uitgegaan van het stopzetten in oktober van de diverse steunmaatregelen van de overheid, zoals de NOW-regeling en de Tozo-regeling. Ook gaat het CPB er bij deze voorspelling van uit dat er geen grootschalige nieuwe lockdown komt.

Bellas on Bikes: een wielerrenmerk voor en door vrouwen

Opvallende prints, felle kleuren, een zeem gevormd naar vrouwenbillen: zussen Jobien (26) en Quirijn (27) de Geus begonnen een wielerkledinglijn voor vrouwen. Dat schrijft Het Parool. Wielerkleding van goede kwaliteit, die lekker zit, betaalbaar is en er ook nog eens modieus uitziet: de zoektocht van Jobien en Quirijn de Geus duurde eindeloos. De zussen zagen een gat in de markt voor comfortabele wielerkleding in opvallende prints en kleuren. Ze besloten er zelf in te duiken. Hun merk Bellas on Bikes is ontworpen voor de beginnende of ervaren fietser die het leuk vindt om een fanatiek rondje te rijden, maar daarna ook graag met vrienden biertjes drinkt op het terras. “Die combinatie vinden we zelf ook heel fijn,” zegt ­Jobien. De zussen hebben gekozen voor kwaliteit die niet al te duur is, want ‘zo’n fiets is ook al prijzig’.

Foto: Diederik van der Laan