TOP

Nederlandse ontwerpers volgen bont-workshops in Kopenhagen

Drie Nederlandse ontwerpers volgden vorige maand een door Furlab georganiseerde reeks workshops over bont. Deze werden gegeven aan het Saga Design Center in het Deense Kopenhagen.

Furlab is een initiatief van het Nederlands Bont Instituut en werd opgericht in 2002.Het lab wil modeprofessionals en consumenten inspireren om bont op een positieve manier te benaderen.

Masterclass

Furlab nodigde de Nederlandse ontwerpers Janneke Lemmers, Django en Edwin Oudshoorn uit om naar Kopenhagen te komen en daar een masterclass te volgen over bont. Deze werd gegeven aan het Saga Design Center in Kopenhagen, de stad die bekend staat om het eeuwenoude ambacht van het bont bewerken.

Viktor&Rolf
Het label Furlab ziet erop toe dat het dierenwelzijn bij de productie van bont wordt onderstreept. Furlab verzorgt onder andere het bont dat Viktor&Rolf gebruiken in hun shows. “Binnen onze RTW najaarscollectie 2012 is bont een toonaangevend element om de rijke sfeer te verbeelden. Daarom hebben we gekomen om met Nederlandse nertsenhouders samen te werken omdat zij de hoogste welzijnstandaard ter wereld garanderen”, aldus de ontwerpers.

Bekijk hieronder het verslag van de reis naar Kopenhagen.