TOP

Nederlands label Made-By opent kantoor in Londen

Na Amsterdam en het Duitse Freiburg is Londen aan de beurt voor een kantoor van Made-By. Het Nederlandse label, dat duurzame kleding gemeengoed wil maken, zal vanuit de hoofdstad Engelse modemerken ondersteunen tijdens de milieu- en arbeidsvriendelijke productie van kleding.

Made-By stond onlangs op de modevakbeurs Pure in Londen, waar tout le monde kennis kon maken met het merk. De officiële lancering was een paar weken later in de hippe Hospital Club, waar topmodel Summer Rayne Oakes als ambassadrice aanwezig was.

Mark Huis in ‘t Veld, directeur van Made-By in Nieuwsbank: “In het najaar van 2004 zijn we begonnen met twee Nederlandse merken. Inmiddels is dat aantal gegroeid tot bijna 30 en is het bestaansrecht van Made- By in Nederland bewezen. Nu is de tijd rijp om het concept ook naar andere Europese landen uit te rollen zodat vraag en aanbod van duurzame kleding toenemen. Hoe groter de volumes, hoe groter de invloed die uit geoefend kan worden op de omstandigheden in de kledingindustrie.”

Made-By staat bekend om het blauwe knoopje dat te zien is op hangtag of carelabel van een kledingstuk. De knoop geeft aan dat kleding geproduceerd is volgens bestaande internationale standaarden voor duurzame productie. Een greep uit bekende merken die zijn aangesloten bij Made-By: Alchemist, Claudia Sträter, Jackpot, Kuyichi en Nomad.

Begin 2010 opent Made-By een kantoor in Scandinavië.