TOP

Naturino lanceert iPad App om kindervoeten te meten

Het Italiaanse kinderschoenenmerk Naturino heeft een applicatie ontwikkeld voor de iPad waarmee ouders zelf de schoenmaat van hun kinderen kunnen meten.

Volgens het kinderschoenenmerk is het nodig om elke twee tot drie maanden de voeten van kinderen op te meten, omdat hun voeten zo’n twee tot drie maten per jaar kunnen groeien, afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Te kleine schoenen
Op de neus van de schoen drukken om te kijken of de tenen genoeg ruimte hebben, is niet voldoende. Kinderen zouden namelijk de reflex hebben om hun tenen in te trekken wanneer men op de schoen drukt, met te kleine schoenen tot gevolg. De Ipad-applicatie ‘Measure your child’s foot’ van Naturino moet voorkomen dat kinderen te kleine schoenen dragen.

De juiste maat
De applicatie werkt eenvoudig: een kind moet met zijn hiel op de aangegeven streep op de iPad gaan staan. Ouders kunnen daarna de cursor tot aan de tenen bewegen om de juiste maat te bepalen. Deze app is momenteel in drie talen (Italiaans, Duits en Engels) beschikbaar in de Apple Store.