TOP

National Geographic: Teva snowboot is musthave

Modieuze snowboots zijn er tegenwoordig in overvloed, toch zijn er volgens National Geographic maar weinig snowboots die functioneel én licht zijn, waardoor ze bijvoorbeeld gemakkelijk mee kunnen op reis. De Teva snowboot 'Jordanelle' is daarom onlangs door National Geographic samen met 24 andere producten uitgeroepen tot 'Gear of the year 2012'.

Snowboot Jordanelle is volgens Teva speciaal gemaakt voor vrouwen om de kou te trotseren. Ze zijn ultralicht, waterdicht, warm, voorzien van een goede pasvorm en bieden extra loopcomfort door de nylon schacht. De rubber zool is gemaakt van White Spider Rubber, een materiaal dat onder koude condities zacht en soepel blijft voor meer grip. De upper, waar de winterboots van zijn gemaakt is waterproof en alle naden in de schoen zijn gelast, zodat de voeten droog blijven. De liner kan uit de Jordanelle worden gehaald. Na een stevige buitenwandeling blijven voeten lekker warm, met een binnenschoen die gemaakt is van 250 gram Thinsulate LiteLoft.

Mannelijke variant
De mannelijke tegenhanger met precies dezelfde features is de Chair 5 en verkrijgbaar in twee kleuren. Een zwarte met blauwe details en een legergroene met oranje details. Het damesmodel, de Jordanelle, krijgt door het ruitmotief en de kleursamenstelling een vrouwelijke touch. Zo kun je kiezen uit een zwarte boot met blauwe details en een diep fuchsia kleur met grijze details.