TOP

Naked nudes: de rol van huidtuinten in zomertrends

Een van de moeilijkste kleurgroepen is toch wel de "nudes". Ze worden vaak getipt maar zijn zelden terug te zien in winkels en op straat. Zullen we deze zomer dapperder zijn, vinden we manieren om deze kleuren te combineren?

We hebben tegenwoordig een fascinatie voor de huid. We maken ons druk om de kleur; beschermingsfactoren en zonnecentra, bruin worden of juist niet.  We houden ons bezig met de textuur; plastische chirurgie, facelifts en anti-botox. Niet erg verbazend is het daarom dat de mode een fascinatie heeft voor  verschillende huidtinten….

In veel collecties voor de zomer zien we deze nudes terugkomen. Er zijn veel verschillende tinten en even zoveel manieren om ze toe te passen.

Eén mogelijkheid is het combineren van verschillende tinten met elkaar, of met zand en neutralen; dit geeft een mooi zacht, vrouwelijk en sophisticated beeld. (zie afbeelding 1 hieronder)

Plaatje 1

 

Een tweede manier is om de huidskleuren te combineren met felle en frisse kleuren;  dit maakt het jong en trendy. Het is een mooie vernieuwing van het “fel met pastel” gevoel. (zie afbeelding 2)

Plaatje 2

 

Ook de combinatie met wit heeft een fris en zomers effect, het  geeft  meer contrast en pit. (zie afbeelding 3)

Plaatje 3

 

Mijn persoonlijke voorkeur heeft de combinatie met zwart, dit geeft een moderne en edgy uitstraling, en een zachter en chiquer vervolg op al het zwart met wit! (zie afbeelding 4)

Plaatje 4

 

Zorg dat je op je eigen manier deze trend durft toe te passen voor je hem afwijst, en je zult zien dat je veel plezier en vernieuwing mee kunt behalen!