TOP

Mud Jeans genomineerd voor duurzaamheidsprijs

Mud Jeans International is een van de twaalf genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Op 28 mei 2018 wordt duidelijk of Mud Jeans de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap wint. De tweejaarlijkse prijs is een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve, duurzame ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De genomineerden ontvingen tevens een exclusieve uitnodiging om als Nederlandse afgevaardigden mee te dingen met de tiende editie van de prestigieuze European Business Awards for the Environment. Een internationale prijs die in oktober 2018 door de Europese Unie wordt uitgereikt aan ondernemingen die eerbied voor het klimaat tonen.

 

Met trends meedoen

Mud Jeans, bekend van het concept ‘Lease a jeans’ werkt volgens de principes van de circulaire economie, waarbij oude jeans worden hergebruikt om nieuwe kleding te maken. “Zo kunnen consumenten met trends meedoen, met een minimale impact op het milieu”, verklaart Mud Jeans ceo Bert van Son in een persbericht. “Onze manier van denken is eigenlijk: wat als we allemaal onze eigen rommel opruimen.”

 

Mud Jeans heeft al eerder ‘duurzame prijzen’ gewonnen, zoals in 2015 een Britse duurzaamheidsaward. Op dit moment dingt het merk ook mee naar de NRC Live Fintech Impact Award die in mei 2018 wordt uitgereikt. 

Mud Jeans nominatie duurzaamheidsprijs

Mud Jeans ceo Bert van Son (midden) tijdens de presentatie van de genomineerden.