TOP

‘Modewinkelier niet voorbereid op groeiend gebruik mobiel’

De Nederlandse modewinkelier houdt er nog steeds te weinig rekening mee dat consumenten steeds vaker hun mobieltje gebruiken om informatie op te zoeken en zelfs aankopen te doen.

50 modezaken zijn door Mobile Marketing Nederland onderzocht en slechts 24 procent heeft een mobile website. Ongeveer 60 procent van alle smartphones draait op het Android platform, maar slechts 12% van de moderetailers heeft een Android app. Verder blijkt uit het onderzoek van het nieuwsblog dat 24% van de onderzochte modewinkels een iPhone app heeft en 12% heeft een iPad app.

Richard Otten, de oprichter van Mobile Marketing Nederland, is verbaasd dat nog zo weinig modewinkels een mobile website hebben: “Het gebruik van een normale website is meestal zeer gebruiksonvriendelijk en dat heeft een groot negatief effect op de online sales conversie.” Omdat het mobiel gebruik nog steeds hard groeit denkt Otten dat winkels die een website of webshop hebben die niet goed op een telefoon te bekijken is, omzet gaan mislopen.