TOP

Modemerk Diesel ontwerpt Fiat 500

Wie modisch verantwoord wil rijden of helemaal fan is van het merk Diesel kan gaan sparen voor de Fiat 500 by Diesel. Het modemerk heeft namelijk samengewerkt met autofabrikant Fiat voor een speciale uitvoering van de Fiat 500.

Het is voor het eerst dat Fiat in samenwerking met een modemerk een limited edition uitbrengt. De Fiat 500 by Diesel is er in drie kleuren: Diesel zwart, Diesel bruin en Diesel groen (naar de kleur van de privéhelikopter van Diesel-baas Renzo Rosso). Verder heeft de auto onder andere stoelen bekleed met denim, compleet met gele stiksels en ‘pockets’ en lichtmetalen velgen met Diesel-logo.

De speciale Diesel-uitvoering is gebaseerd op de sportuitvoering van de Fiat 500, dus dat betekent dat het motorisch en met de PK’s ook wel goed zit. De auto wordt door de samenwerkende partners Urban Survival Vehicle genoemd. Perfect dus voor in de stad.

Fiat gaat de komende twee jaar 10.000 exemplaren uitbrengen van de ‘500 by Diesel’. Hij is er vanaf 15.000 euro. Vergelijk: de normale Fiat 500 is er vanaf 13.000 euro. In Italië is het model sinds deze week verkrijgbaar. Wanneer het model in Nederland te koop is, is nog niet bekend.

Het concept modemerk ontwerpt auto is niet helemaal nieuw. G-Star deed het bijvoorbeeld al eerder met Land Rover.