TOP

Modekleuren winter 2016-2017: stylingtips van Textilia’s trendwatchers

Wat worden volgend winterseizoen de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor winter 2016-2017 die abonnees van Textilia magazine hebben ontvangen bij editie 12, 2015, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad ook deze stylingtips van Textilia’s trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland m.m.v. Marijn Obertop
VROUW TRENDY
Het bijzondere van de kleurcombinaties voor winter 2016-2017 is dat we zoeken naar spannende contrasten zoals zacht huidroze met fel oranjerood, of combinaties van donker-licht of van warm en koud. Daarnaast ook harmonieën van meerdere intensiteiten bij elkaar binnen één familie: de roden, de groenen met een blauwe zweem. Of, ook heel interessant: een heel donker beeld van zwart, aubergine, donkergroen of nachtblauw met een pastel als klein accent of highlight.

VROUW KLASSIEK In het klassiekere vrouwensegment zijn okergelen en mosgroenen de vernieuwers doordat ze in onverwachte combinaties worden geplaatst. Gecombineerd met lichte neutralen wordt oker een bijna synthetisch fel accent. De warme kleuren van het seizoen hebben een vergrijsd karakter en stralen een natuurlijke luxe uit. Bruintinten komen ook terug – van diep donkerbruin tot roest en zachte neutralen. Ook in dit segment is een zachte huidtint een belangrijke kleur.

Dries Van Noten credit Fashionsnoopscom Dries van Noten, fashionsnoops.com

Mannenmode, stylingtips van Mehtap Gungormez
MAN TRENDY
Groen lijkt steeds belangrijker te worden. In diverse tinten, zoals diep en intens mosgroen en olijfgroen in een matte, donkere variant. Een frisse toevoeging daarbij is klassiek groen in combinatie met oceaanblauw. Daarnaast werken kleuren als mimosa, rozerood en helderrood heel mooi als accent bij het verder donkere herfstpalet.

MAN KLASSIEK De basiskleuren voor de klassieke man zijn dit winterseizoen mysterieus van aard en moeilijk in een hokje te plaatsen. Denk aan verschillende net-niet-zwarttinten als aardebruin en nachtblauw met een grijze ondertoon. Ook spelen aardse, natuurlijke kleuren nog steeds een belangrijke rol, zoals een donkere, matte variant op zeegroen en grijsblauw.

Herms credit Jeroen Snijders Hermès, Jeroen Snijders

Jeans, stylingtips van Jan Agelink
Er zit warmte en lichtheid in de kleurkaart jeans voor herfst-winter 2016-2017. Pastelkleuren zijn al een aantal seizoenen prominent in beeld en worden nu breed opgenomen in zowel vrouwenals mannencollecties. Blauwen neigen naar paarse variaties en worden voor jeans afgewisseld met vergrijsde vintage tinten. Heldere, verzadigde primaire accentkleuren worden gebruikt om eenvoudig geometrische patronen mee in te kleuren.

Sportfashion, stylingtips van Jan Agelink
De sportfashion zoekt het woeste landschap van het hoge noorden op. Herfst- en wintertinten van bemoste rotsen en glooiende heidelandschappen zorgen voor een familie van gedekte groenen met bijpassende bruinen en beige schakeringen. Ideaal voor het platteland-/outdoorgevoel dat een van de belangrijkste thema’s is dit seizoen.

Dsquared2 credit Jeroen Snijders 

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam
Make-uptinten (nudes, maar ook zachtroze en pastelblauw) voor uni bodywear maken het lichaam mooier en dragen bij aan een gevoel van comfort en weldaad. Pastels krijgen in spannende kleurcombinaties een vernieuwende moderne uitstraling. Verrassend: romantische vormgeving gaat samen met technische materialen. Daarnaast zien we dramatiek in kleuren die extra intens worden door warm-koudcombinaties. En kant maakt een grootse rentree voor elk type vrouw, en een enkele man.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel
Contrasten tussen warme en koude kleuren domineren de winter. Elke warme tint heeft een koude variant, waar metallic coatings zeker ook een bijdrage aan leveren. Nachtblauw vervangt zwart, en olijftinten zijn terug voor broeken en camouflageprints. Lime, mosterd en honing maken geel tot een belangrijke kleur voor zowel uni’s als tops. Unikleuren worden spannender dankzij melange, lurex en reliëf.

Heb je geen abonnement op Textilia magazine, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor winter 2016-2017 hebben? Bestel ze hier.