TOP

Modeketen Ba&sh naar Nederland, nieuwe ceo voor Esprit en winkelpersoneel is belangrijk voor moderetail

De Franse modeketen Ba&sh opent een eerste winkel in Nederland in Amsterdam. Verder: het modebedrijf Esprit uit Hong Kong heeft een nieuwe ceo aangesteld, ABN Amro ziet een belangrijke rol weggelegd voor winkelpersoneel in de moderetail en Thom Broekman en De Rode Winkel bestaan 181 jaar. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 22 maart.

Esprit vervangt ceo en krijgt een Deen aan het roer

Het modebedrijf Esprit uit Hong Kong heeft een nieuwe ceo aangesteld. Anders Kristiansen (51) is zijn naam, geboren in Denemarken, en hij komt bij het Britse New Look vandaan waar hij ook ceo was. Hij vevangt per 1 juni 2018 Jose Manuel Martínez Gutiérrez, die na 5 dienstjaren vertrekt. Kristiansen gaat 1,4 miljoen euro per jaar verdienen. Ook heeft hij een bonusregeling van 1,4 miljoen euro en een autovergoeding van 40.000 euro per jaar.

Franse modeketen Ba&sh huurt winkel aan P.C. Hooftstraat

De modeketen Ba&sh opent een eerste winkel in Nederland aan de P.C. Hooftstraat 35 in Amsterdam. Ba&sh is een merk van Barbara Boccara en Sharon Krief. Hun kleding is sinds de herfst van 2017 al in Nederland verkrijgbaar in vestigingen van de Bijenkorf. Vanaf het voorjaar 2018 is de collectie ook te koop in het verbouwde en vernieuwde object aan de P.C. Hooftstraat. Voor het huren van dit object van 200 m² heeft Ba&sh een langjarige huurovereenkomst gesloten met eigenaar Vastned Retail Nederland. Eerder was in dit pand Trussardi gevestigd.

ABN Amro: ‘fysieke winkel moet inzetten op eigenschappen die online niet of nauwelijks bieden, zoals deskundigheid en persoonlijke service’

In de sectorprogonose voor 2018 stelt de bank ABN Amro dat de fysieke winkel het primaire verkoopkanaal blijft. “Het is hierbij van belang in de fysieke winkel in te zetten op eigenschappen die online niet of nauwelijks kan bieden.” Daarom ziet de bank een belangrijke rol voor het winkelpersoneel in de moderetail. “Personeel is hierbij een bepalende factor. Voor winkeliers is het dus belangrijk om te kijken naar welke meerwaarde personeel heeft, en niet primair te focussen op het minimaliseren van de personeelskosten.”

Thom Broekman & De Rode Winkel bestaan 181 jaar

Op 19 maart 2018 was het feest bij Thom Broekman & De Rode Winkel. Op die dag bestond het bedrijf exact 181 jaar. Het Utrechtse familiebedrijf, dat gevestigd is aan de Lange Elisabethstraat, is een begrip in Utrecht. Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer. Pauline, Wouter en Daan namen in 2017 het stokje over van hun vader, Tom Broekman. Lees hier het interview dat we vorig jaar hadden met Pauline Broekman, naar aanleidng van de heropening van De Rode Winkel.

Reynier van Bommel van Van Bommel schoenen over het ondernemerschap

Reynier van Bomel van het gelijknamige schoenenmerk schuift aan bij 7 Ditches TV om te vertellen over het ondernemerschap bij een familiebedrijf. HIj werkt al zijn hele leven bij één en hetzelfde bedrijf. En dan ook nog eens met zijn broers. Ook schuift aan ‘serieondernemer’ Michiel Muller (Picnic). Hij heeft al wat meer bedrijven op zijn palmares staan: pechhulp Routemobiel, Tango-tankstations. Waar zitten de verschilen in ondernemen? Of zijn die er niet?

Detailhandel Nederland wil dat aangifte doen makkelijker wordt voor retailers

Detailhandel Nederland wil dat het makkelijker wordt voor retailers om aangifte te doen van winkeldiefstal. Er wordt nameijk steeds minder aagifte gedaan. ”Er zijn problemen met aanrijtijden en politiecapaciteit, er wordt vaak geseponeerd en het doen van aangifte wordt ontmoedigd. Sommige winkeliers zijn zelfs helemaal gestopt met het doen van aangifte bij winkeldiefstallen”, zegt Bert van Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit. Daarom pleit de belangenorganisatie voor een Aanvalsplan Winkeldiefstal.