TOP

Mode inzetten als relatiegeschenk

Voor de modebranche liggen er volop kansen in de productie van mode die ingezet wordt voor de marketing van bedrijven. Voor veel ondernemers is het namelijk erg interessant om hun merk te promoten via kledingstukken. Populaire fashion items zoals caps, zonnebrillen en sjaals zijn bijvoorbeeld erg populair als promotiemiddel. Dergelijke artikelen laten bedrijven bedrukken met hun reclameboodschap en gebruiken ze vervolgens bij promotionele activiteiten. Denk aan het gebruik als give-away op een beurs of als relatiegeschenk bij een verkoopgesprek. Ook zie je dat bedrukte zonnebrillen vaak gratis uitgedeeld worden tijdens evenementen. We geven een overzicht van de mogelijkheden van de meest gewilde modeartikelen.

 Petten en caps bedrukken

Petjes en caps zijn eenvoudig met een logo, tekst of afbeelding te bedrukken. Veelal gebeurt dat op de voorzijde, maar het kan ook op de zijkanten. De bedrukking valt goed op en zo vergroten veel bedrijven hun naamsbekendheid. Dit geldt overigens ook voor de bedrukking van mutsen en hoeden. Al deze hoofddeksels zijn in vele kleuren en designs verkrijgbaar. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook erg modieus. Een leuke cap, muts of hoed kan je outfit helemaal compleet maken.

Bedrukte schorten als marketingtool

Een mooi reclameschort met een grappige tekst of een stijlvol plaatje als bedrukking is erg leuk om te dragen tijdens het koken en bakken. Veel hobbykoks en amateurtaartenbakkers zullen zo’n promotioneel item dan ook graag dragen. Schorten bedrukken met reclame is een fantastisch idee voor de marketing van bedrijven die levensmiddelen verkopen. Zij kunnen ze bijvoorbeeld aanbieden als extraatje bij de verkoop van hun producten of gebruiken voor een spaaractie. Daarnaast zijn schorten zeer bruikbaar als bedrijfskleding voor koks en bedienend personeel in de horeca. Dit is heel goed voor een professionele uitstraling en de herkenbaarheid. Veel horecaondernemers laten daarnaast vaak bic aanstekers bedrukken met hun bedrijfsnaam. Dit is een leuk weggevertje voor klanten die roken.   

Poloshirts, jassen en bodywarmers met reclameopdruk

Diverse werkgevers, verenigingen en clubs schaffen graag kleding aan die dient als outfit op de werkvloer of voor de activiteiten van de vereniging. Het gaat vaak om shirts, bodywarmers, truien en jassen. Bedrukte shirts zijn ideaal voor activiteiten die binnen of tijdens zomerse dagen plaatsvinden. Stoere hoodies met opdruk van een logo zijn ook een erg populair, zowel bij dames als heren. Voor promotieacties en evenementen die buiten gehouden worden, vormen vesten en jacks een ideale oplossing om de zichtbaarheid van je merk en de herkenbaarheid van je team te vergroten.

Modeaccessoires voor branding inzetten

Tot slot bieden allerlei modeaccessoires kansen voor effectieve promotie. Modieuze zonnebrillen, stropdassen, sjaals en teenslippers blijven erg gewild onder vele doelgroepen. Eigenlijk iedere ondernemer die zijn of haar marketing wil verbeteren, kan hiervan profiteren. Zo zijn slippers en zonnebrillen ontzettend leuke weggevertjes  voor zomerse promotieactiviteiten, want ze komen echt altijd wel van pas. Slimme ondernemers houden wat dit betreft het beste de laatste modetrends in de gaten, want dit bepaalt mede het succes van deze relatiegeschenken. Ieder jaar weer biedt deze markt dus nieuwe kansen voor modeontwerpers, producenten en leveranciers.