TOP

Mizuno zelfstandig verder in Nederland

Mizuno International gaat met ingang van 1 januari 2012 de Nederlandse markt rechtreeks benaderen. De nieuwe onderneming staat onder leiding van Mizuno Frankrijk, maar zal zelfstandig op de Nederlandse markt opereren.

De afgelopen twaalf jaar werd Mizuno in Nederland vertegenwoordigd door importeur Inside Brands. Volgens Mizuno heeft Inside Brands het merk op de kaart gezet en duidelijk gepositioneerd als een toonaangevend, functioneel sportmerk op de Nederlandse markt op het gebied van running, indoor en voetbal. Mizuno laat dan ook weten het Inside Brands team ontzettend te bedanken voor alles wat zij de afgelopen twaalf jaar voor het merk Mizuno hebben betekend.

Om de Nederlandse markt verder te kunnen penetreren en om het merk naar een hoger niveau te tillen, heeft Mizuno echter besloten om zelf in deze markt te gaan opereren. Nederland wordt door Mizuno gezien als een strategische handelslocatie binnen Europa.

 

Overgang

Het complete Nederlandse Mizuno verkoopteam van Inside Brands, inclusief een deel van de marketing en customer service medewerkers, zal over gaan naar Mizuno Corporation Netherlands. Het nieuwe Mizuno team zal geleid worden door directeur Jean-Paul van der Linden, die al jarenlang heeft samengewerkt met dit team. 

Met ingang van 1 januari 2012 zal het Nederlandse kantoor volledig operationeel zijn. Het is gevestigd in Oud-Gastel nabij Roosendaal waar alle customer service, administratie en marketing activiteiten zullen plaatsvinden. Dit betekent dat voor de Nederlandse Mizuno dealers alle aanspreekpunten hetzelfde blijven als voorheen. In het Sports Business Center in Leusden wordt een showroom ingericht. Deze showroom zal de centrale locatie zijn voor het verkoopteam.