TOP

Fotoreportage: International Suit Up Day 2011

Felgekleurde stropdassen, donkerblauwe pakken en glanzend gepoetste schoenen: vorige week donderdag 13 oktober was het International Suit Up Day. Textilia maakte een fotoreportage van de pakkendragers.

Textilia deed een oproep aan alle pakkendragers om een foto van zichzelf te mailen of Twitteren en daar werd goed op gereageerd! Het resulteerde in een mix van dandyachtig geklede mannen in krijtstreeppakken voorzien van uitbundige pochetten, brede stropdassen en manchetknopen. Opvallend is dat jongeren vooral kiezen voor donker getailleerde pakken met hagelwitte overhemden en smalle dassen. Over accessoires valt ook iets te zeggen. De kleuren van dassen, schoenen en riemen worden feilloos op elkaar afgestemd. Dus bruine schoenen met bruine riemen en zwarte dassen met zwarte schoenen. Uiteraard allemaal glanzend opgepoetst.

Over International Suit Up Day
Wereldwijd wordt er gehoor gegeven aan International Suit Up Day, ofwel pakkendag. Op de eigen Facebookpagina zijn honderden kiekjes te zien van de pakkendragers. Ook in Nederland hesen mannen zich deze dag in hun beste kostuum. Niet alleen naar het werk maar ook gewoon de kroeg. Het ontstaan van International Suit Up Day is een verhaal apart. Hoofdfiguur van de Amerikaanse televisieserie ‘How I Met Your Mother’, Barney Stinson, gaf in de serie een duidelijke statement om altijd netjes in pak gekleed te gaan. Zijn uitspraak ‘Suit up!’ motiveerden fans om een facebookpagina op te richten met als naam, inderdaad, International Suit Up Day.

 

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk dan de foto’s rechts. Klik op de foto voor groter beeld.