TOP

Miss Sixty in actie voor schoon water

Het Italiaanse modemerk Miss Sixty zet zich in voor schoon water voor mensen in ontwikkelingslanden. Het bedrijf is een partnership aangegaan met 'charity: water'. Doel van deze organisatie is om mensen in ontwikkelingslanden van schoon en veilig drinkwater te voorzien.

Miss Sixty gaf afgelopen zondag 15 februari een show tijdens de New York Fashion Week. In de wintercollectie voor 2009/2010 veel frivole jurkjes en tops met grafische prints en ruiten gecombineerd met loeistrakke jeans of jeans met lage kruizen. Het merk greep meteen de gelegenheid aan om de samenwerking met het goede doel onder de aandacht te brengen: alle showbezoekers kregen een Miss Sixty & charity:water paraplu. Elke uitgedeelde paraplu symboliseerde de donatie van schoon water voor één persoon voor 20 jaar. Daarnaast heeft Miss Sixty nog meer plannen om limited edition producten uit te brengen voor het goede doel.

Sinds september heeft de Sixty Group, moederbedrijf van Miss Sixty, meer dan 20.000 dollar gedoneerd aan charity: water.  Hiermee zijn vijf waterputten geslagen, waarmee meer dan 2000 mensen toegang kregen tot schoon drinkwater. Het doel van de samenwerking is om nog veel meer mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot schoon drinkwater.