TOP

Michael Kors lanceert smartwatch

Modemerk Michael Kors brengt een eigen smartwatch op de markt.

Tijdens de internationale horloge en juwelenbeurs Baseworld 2016 maakte Michael Kors bekend een eerste eigen smartwatch collectie te lanceren.

Michael Kors Access

Het horloge is gemaakt in samenwerking met Google en haar besturingssysteem Google’s Android Wear smartwatch systeem. De collectie heet Michael Kors Access en door de toevoeging van technologie tilt de ontwerper zijn accessoires naar het volgende niveau. Het nieuwe horloge heeft als doel mode en technologie samen te brengen.

De collectie is bedoeld om te laten zien dat technologie en sociale connectie naadloos op elkaar moeten kunnen aansluiten. “Ik werk in een wereld waar mensen hun leven vergemakkelijken door mode”, zegt Michael Kors in een persbericht. “Ik dacht ‘Waarom kunnen technologie accessoires niet chique en glamorous zijn’? Je draagt het elke dag. Daarnaast beïnvloed technologie ons leven steeds meer. Het moet jouw eigen persoonlijke smaak reflecteren, maar het moet je ook de mogelijkheid geven om toegang te hebben tot alle ervaringen die je wilt hebben.”

Specificaties

De horloges zijn er voor zowel vrouwen- als mannen en hebben verschillende toepassingen. Zo kan de achtergrond met een swipe veranderd worden, zijn de bandjes verwisselbaar en is het systeem werkzaam voor zowel Android als iPhone. Verder biedt het horloge onder andere updates van social media, app notifications, fitness tracking, ‘smart help’en voice-activated Google.

De collectie zal vanaf de herfst verkrijgbaar zijn in Michael Kors-winkels, in de webshop en in geselecteerde warenhuizen.

 

Michael Kors smartwatch 1Michael Kors smartwatch 3