TOP

Tamara Elbaz verlaat Tailor & Elbaz

Tamara Elbaz verlaat het modemerk Tailor & Elbaz, dat ze twee jaar geleden samen met Maria Tailor heeft opgezet. Die gaat alleen verder met het bedrijf, waarmee ze grote plannen heeft.

Tamara Elbaz gaat zich focussen op haar afslankketen Size Zero, dat onlangs haar dertigste vestiging opende en sinds kort ook is uitgebreid naar het buitenland. “Doordat mijn andere bedrijf Size Zero ook zo hard groeit, bevond ik mij continu in een spagaat”, licht Tamara Elbaz het besluit toe. “Daarnaast woon ik in België, waardoor ik niet dagelijks op kantoor aanwezig kon zijn. Vandaar ons gezamenlijk besluit dat Maria ons label solo zal voortzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij er een nog groter succes van zal maken.”

Zelfde DNA 

Het merk Tailor & Elbaz is in 2014 opgericht door de vriendinnen Maria Tailor en Tamara Elbaz, die bekend werden van het televisieprogramma Modemeisjes met een Missie. Tamara Elbaz was verantwoordelijk voor de PR en marketing en Maria Tailor voor de collectie. “Voor het label zelf zal er niet veel veranderen”, zegt Maria Tailor over het afscheid van Tamara Elbaz. “De collecties zijn altijd al door mij ontworpen, ik ben het DNA van het label. Daarnaast ben ik net als mijn team ontzettend gedreven en ambitieus en zullen we ook in 2016 weer grote stappen zetten met het merk, zowel nationaal als internationaal.”

Tailor Elbaz ss16 2

Tamara Elbaz (links) en Maria Tailor (rechts) na de show van hun zomercollectie 2016 tijdens Amsterdam Fashion Week

Half november 2015 kwam Liselotte Filippo, voorheen creatief directeur van Anna Scott, het bedrijf versterken als algemeen directeur. De organisatie van het bedrijf wordt aangepast aan de groei, zo wordt er flink geïnvesteerd in automatisering. Er komt binnenkort een nieuwe website, met een B2B portal voor winkeliers. Ook de collectionering wordt aangescherpt, zónder het handschrift van het merk te veranderen, want dat blijft hetzelfde: chic, glamourous en vrouwelijk.

Expansieplannen

Tailor & Elbaz heeft momenteel 120 verkooppunten in Nederland. In maart werd de eerste winkel geopend in Maastricht en in mei opent de tweede winkel in de Negen Straatjes in Amsterdam. Meer winkelopeningen staan op de planning voor 2016. Daarnaast wil het merk uitbreiden over de grens. Er zijn al verkooppunten in België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland, Polen, Spanje en Portugal.