TOP

Michael Barnaart van Bergen zomercollectie 2012: Doornroosje

In het chique Hilton hotel in Den Haag toonde Michael Barnaart van Bergen zijn visie op volgend jaar zomer. Zijn knitwearcollectie blikte terug op de jaren '20 in Scheveningen terwijl zijn couture geïnspireerd werd door het sprookje Doornroosje.

Michael Barnaart van Bergens interpretatie van Doornroosje of de Franse variant ‘La Belle au bois dormant’, bestond uit een zomercollectie waar de rode draad niet atijd te vinden was. Korte paarse, satijnen jurkjes kwamen voorbij, maar ook lange zwarte japonnen bewerkt met honderden met de hand opgenaaide bloemetjes, pierrot-achtige halsversieringen, abstracte dessins, pofmouwen en bloemcorsages. De hoeden en fascinators waren van de hand van hoedendesigner Berry Rutjes Jr.

De ontwerpen van Barnaart van Bergen zijn geliefd op de rode loper en dat is niet vreemd. De jurken zijn chique, technisch goed in elkaar gezet en voor zijn klanten een altijd veilige keus. Met een jurk van Barnaart van Bergen aan zul je een BN’er niet gauw op een modische ‘faux pas’ betrappen. Ook deze zomercollectie was niet gewaagd, de designer doet waar hij goed in is en het Haagse publiek vind het allemaal prima.

Knitwear-a-porter
De knitwearcollectie die Barnaart van Bergen neerzet is een zeer geslaagde vertaling van het strandleven van de jaren ’20. Kleurrijke jumpsuits, a-lijn jurkjes met de bekende strik, vestjes en een enkele mannenitem zijn mooie basics die ondanks de opvallende kleuren door de seizoenen heen gedragen kunnen worden.